Vi på Senergia är fast beslutna om att inta en position som nordens ledande grossist inom grön energi. Senergia arbetar med solenergi, ladd infrastruktur och energilagring. Senergias erbjudande, kombinationen av logistik och distribution, kvalificerad teknisk support och systemutbildning är en del i var kraftiga tillväxt i Norden.

I moderbolaget Senergia Nordic AB förstärker vi nu vår kompetens med nya styrelsemedlemmar.

BENGT OTTOSSON
Bengt Ottosson är före detta VD och produktions- och distributionsdirektör på Expressen. I rollen satt han även i ett antal verksamhetsrelaterade styrelser. Innan dess var han bland annat VD på Kvällstidingsbolaget.

Bengt är ordförande i Medieföretagen och styrelseledamot i Almega, Svenskt Näringsliv, verksamhetsstyrelsen i Svenskt Näringsliv, logistikföretaget Tidsam och bemannings- och rekryteringsbolaget First Reserve.

CHARLOTTE HANSSON
Charlotte Hansson har lång erfarenhet av transport och logistikbranschen som VD i MTD i Sverige och Jetpak Sverige samt andra ledande befattningar, från Danzas ASG Eurocargo. Charlotte har dessutom 10 års erfarenhet inom Life Science/Biotech.

Charlotte är styrelseordförande i Orio AB och Link Top Holding A/S samt ledamot i Bergman & Beving AB, DistIT AB, Green Cargo AB, Probi AB och Stena Trade & Industry AB.

KETIL THORSEN
Ketil Thorsen har lång erfarenhet från internationella bolag i oljebranschen och har jobbat för bland annat Royal Dutch Shell, Accenture, CEO för installationsföretaget Bravida i Norge, detaljhandelsbolagen Grensemat og KBÄ i Sverige och Preem Norge AS.

Ketil är styrelseordförande i Eurowag (Czech Republic), Recyctec AB (Sverige) och styrelseledamot i Thermosaver AS (Norge).

TIM LJUNGGREN
Civ. ing. elkraftteknik (KTH) och ekon. kand. finans (Stockholms Universitet) är CTO och utbildningsansvarig hos Senergia. Tim medverkar flitigt i solcellsdebatten och är författare av två handböcker (Senergias Montagehandbok & Senergias Handbok i Solcellsteknik).

Tim sitter även med i branschföreningen Svensk Solenergis kvalitetsgrupp.

THOMAS LITHNER
Delägare och CEO på Senergia. Thomas är Entreprenör och grundare av Struktur Svenska kontor och Ledamot i Nordic Light Capital.