Senergia renodlar sin verksamhet

Senergia är en ledande nordisk aktör för distribution av solenergiprodukter.

Senergias verksamhet är idag till 100% fokuserad på att leverera solenergiprodukter till installatörer, dvs återförsäljare. Vår målgrupp består av tusentals installatörer i Sverige, Finland och Norge.

Under mars månad har vi överlåtit den tidigare konsumentshopen, Solcellsgrossen. Den ägs och drivs numera av Gosol Energi AB. Se nedan.

– Vi är övertygade att marknaden kommer att kräva mer tydlighet av samtliga aktörer. Parallellt med specialisering kommer behovet av mer utvecklad supply chain och förutsägbarhet att bli påtaglig. Vår satsning på teknisk support ”inhouse” är en kvalitetsfråga. Vi arbetar hela tiden på att förbättra vår kompetens och tillgänglighet. Samma sak gäller utbildning. Utbildning har en central roll i solenergibranschen.
Säger Thomas Lithner, VD på Senergia.

Inte bara att Senergia utbildar blivande energiingenjörer på ett par yrkeshögskolor. Vi har regelbundet webinarier inom varierande ämnesområden för solenergi alternativt rena produktutbildningar.
Dessa kan du läsa mer om här

Lise Toll VD på Gosol Energi säger.
Det känns väldigt kul att vi tagit över Solcellsgrossen. Dess verksamhet kompletterar vårt befintliga erbjudande genom att erbjuda materialpaket. Dessutom kommer det redan idag en hel del privatpersoner till Solcellsgrossen som vill köpa en nyckelfärdig installation. Det kommer vår redan befintliga verksamhet i Gosol Energi kunna hjälpa till med. Det blir helt enkelt ett nytt affärsben som vi ser fram emot att utveckla.

Gosol Energi AB är din lokala solcellsinstallatör i Västra Götaland, Skåne och Stockholm. Vårat fokus är att installera kompletta solcellssystem, laddinfrastruktur och energilagring. Vi erbjuder en kombination av produkter och tjänster utifrån respektive kunds specifika förutsättningar och kravställning. Vi arbetar utifrån ledorden kvalité och engagemang med kundrelationen, teknisk kompetens och hållbarhet som grundpelare. Våra kundgrupper är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, lantbruk och företag.

För frågor:

Thomas Lithner, VD, Senergia AB, 070–421 23 74
Lise Toll, VD, Gosol Energi AB, 073-637 33 70