Senergia är en renodlad grossist.

Vi arbetar med logistik och distribution av produkter för solenergi. Vi genomför inga entreprenader, vi installerar inte.

Lager och logistik

Till villaanläggningar har vi ett komplett sortiment. På vårt lager i Västervik finns ett brett sortiment av paneler, växelriktare, montagematerial, kabel, kontakter etc. Produkter i vårt standadsortiment levererar så snart vi kan eller efter ditt önskemål. Är det bråttom så anger du det (eller ringer oss). Föredrar du en mer planerad leveranstidpunkt så anger du det.

Vill du ha godset packat på något speciellt sätt eller i en speciell ordning så berätta det för oss. Ex, om det är gods som ska till flera olika byggnader men det har samma leveransadress.

Distribution

Vi levererar godset packat på pallar eller vid en mindre försändelse som ett paket. För att reducera dina transportkostnader så levererar vi 2-meters montageskenor. Det innebär låga fraktkostnader och inget specialemballage. Givetvis kan du beställa längre skenor.

Godset levereras med lastbil med baklyft. En leverans från oss är alltid transportförsäkrad till att vi lossar godset hos dig.

 Läs våra Allmänna leveransvillkor

Lagersortiment

På vårt lager i Västervik har vi det som vanligen efterfrågas dvs produkter till vanliga villaanläggningar. Montagematerial för olika taktyper, olika paneler, växelriktare osv.  Projektordrar, dvs när det är några hundratal paneler eller mer så kontaktar du oss. Då det ofta handlar om polypaneler så är vår lagerhållning annorlunda. Samtidigt brukar framförhållning vara god. Ring oss så kan vi diskutera igenom priser, villkor och tider mm.

Priser

Vi vet att vi har konkurrenskraftiga priser. Men vi anser också att det inte bara är en prisfråga om vi får leverera till dig. Kreditvillkor som ger er möjlighet att expandera är nog lika viktigt. I och med att vi har vårt lager i Sverige så har vi lägre fraktkostnader med jämförbara konkurrenter från Europa. En skillnad i pris som till exempel kan uppgå till några Euro per solpanel.

Vi anser att vi kan konkurrera med bra priser, fördelaktiga kreditvillkor, låga transportkostnader, projekt- och teknikstöd.

Projekt och teknikstöd

Som grossist så erbjuder vi projekterings- och teknikstöd till dig som kund. Vi föreslår att du kontaktar oss när du har ett sådant behov. Vi erbjuder och genomför löpande utbildningar.

Hur har vi valt leverantörer

De urvalskriterier vi har för att välja vissa leverantörer baseras på ett flertal faktorer. Kvalitet är bra och naturligtvis är kvalitet i förhållande till pris ett viktigt kriterium. En bra produkt har bra kvalitet, bra garantivillkor samt att den finns för leverans. 

Vi lyssnar på dig som kund och om du har önskemål på vissa produkter så kontakta oss så diskuterar vi det. Förutom våra krav om leveranssäkerhet så försöker vi hitta producenter som ligger bra till i sitt CSR-arbete, vilket visar sig i Solar scorecard.

Observera att Solar Scorecard inte är en ranking av produkternas kvalitet samt att den bygger på att producenterna själva redovisar sitt CSR-arbete.

En annan lista som har visst intresse är Tier 1 – listan. Den besvarar inte heller produkternas kvalitet utan är en ranking av producenternas finansiella status.

Leveranssäkerhet

Det är ingen hemlighet att branschen har återkommande problem med låg leveranssäkerhet eller producenter som inte överhuvudtaget kan leverera. Det finns inga garantier för att vi alltid kan ha rätt produkter i lager men vi kan åtminstone lägga mycket resurser på att prognosticera framtida leveranser. Därför tycker vi om att diskutera med våra kunder, dvs med marknaden om hur era prognoser ser ut. Bra prognoser ger ett bättre flöde av varor.

 

Om du har intresse av den framtida prisutvecklingen för paneler så kan du studera denna index.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor om solenergi.

Bolinders plan 2,
112 24 Stockholm

+46 08-211 000

Vad kan vi göra för dig?

15 + 8 =