Om Senergia

Din partner inom hållbar energi

Senergia är en partner för installatörer inom solenergi, elbilsladdning och energilagring. Vi erbjuder produkter för trygg och snabb leverans från ledande tillverkare. Senergia driver även marknadsledande kompetensutveckling genom utbildning och certifieringar för branschen. Från order och teknisk support till trygga och snabba leveranser är Senergia en pålitlig partner.

Hela Norden som marknad

Senergia är en Nordisk distributör med lager i Sverige, Norge och Finland.
Vi har lokala säljkontor i länderna vi är aktiva inom.
MicrosoftTeams-image (1)

Anton Öbrink
COO

I min roll som COO pratar jag med våra leverantörer och kollegorna inom inköp och customer support dagligen. Vi märker hur leverantörerna ser Senergia som en av sina viktigaste partners i Norden och att det partnerskapet vi byggt upp tillsammans bär frukt, inte bara för oss och leverantören, även för installatören. Vi bygger ett win-win-win partnerskap.

Marcus Örnmark

Marcus Örnmark
Marketing & Expansion

Det är väldigt inspirerande att jobba på ett företag med sådant driv som Senergia har.

Tillsammans expanderar vi i Europa med vår skalbara affärsmodell och framtiden för solenergibranschen är lysande.

Att vara en utmanare i branschen med så många kompetenta kollegor är mycket motiverande.

1627066202419

Sandra Arenhammar
Team leader Customer Support

Jag började på customer support med att svara i växeln och arbetade med kunder. På Senergia fick jag snabbt ökade ansvarsområden och nya möjligheter. I min grupp jobbar vi dagligen med våra kunder och deras utmaningar. Att vara lyhörd och snabbfotad uppskattar våra kunder oss för. Jag uppskattar verkligen att arbeta nära kunderna!

Vi är anslutna till El-Kretsen

Ett nationellt godkänt insamlings- och återvinningssystem för elutrustning och batterier

Sesol är ett svenskt solcellsföretag som grundades 2019, under 2020 så grundades varumärket Sekraft. Tillsammans erbjuder koncernen helhetslösningar inom solceller, batterier, IMD och elbilsladdare. Sesol & Sekraft använder enbart sina egna anställda, vilket är bland annat energiingenjörer, projektledare, montörer och elektriker och har på så sätt kontroll över hela processen och kan med säkerhet hålla vad de kan lova om kvalitet, tidsåtgång och kostnader.

”Senergia har utvecklat ett starkt partnerskap med oss på Sesol och varit en starkt bidragande orsak till vår tillväxtresa. När förutsättningarna ändrats har Senergia anpassat sina arbetssätt, både inom processer och rutiner men också IT-mässigt.” Berättar Victor Salomonsson, VD på Sesol. ”Vi har en öppen dialog och en långsiktighet i vår relation. Senergia erbjuder kompletta leveranser till slutkund samt till alla våra 9 fullservicekontor i Sverige. På 3 års tid har Sesol växt från ett fåmansbolag till ett av Sveriges största solcellsföretag, som idag har ca 600 medarbetare.”

Swedala Tak är en franchiseorganisation med ett servicekontor och ett antal franchisetagare som kallas Takmästare. De driver sina egna takläggningsföretag och de verkar under ett gemensamt varumärke Swedala Tak – Hela Sveriges Takmästare!


Tillsammans med Senergia har Swedala Tak utvecklat ett skräddarsytt utbildningsprogram, tagit fram manualer och arbetssätt för att Swedala Taks Takmästare för att skolas in i att montera solpaneler. ”Med Senergia som partner har vi adderat på ett helt affärsområde och dubblat vårt ordervärde genom att erbjuda installation av solpaneler till våra kunder som beställt takbyte” berättar Swedala Taks affärsutvecklare Dan Gustafsson.


”Vi har nått otroliga synergier i och med att vi kan anpassa det nya takets utformning till solcellsinstallationen. Det som har varit unikt med Senergia är att de har tagit ett helhetsgrepp kring utbildning, kvalité och kunskap med våra takläggare. Den erfarenhet dom besitter är unik i solcellssverige”

Huawei är ett av världens mest innovativa bolag inom smarta solenergilösningar som bland annat byggs på företagets långa erfarenhet inom digital informationsteknik. Huawei integrerar det senast inom AI och molnlösningar för att göra solenergins kraftgenerering så optimal som möjligt.

”Med Senergia som partner i Norden har vi på Huawei­ dragit stor nytta av deras djupa tekniska kunskap inom solenergi- och energilagringsområdet. Senergia har kört egna utbildningar, på svenska, med material från oss på Huawei. På så sätt har vi nått ut till marknaden lokalt, väldigt snabbt” berättar Patrik Salklev, affärsområdeschef, Huawei Digital Power.
”Senergias professionalism och strategiska tankesätt har varit enormt viktigt i vårt samarbete. Vi har belönat Senergia med att utnämna dom till Guldpartner i Norden” KooKing Kuang Channel Director, Huawei Digital Power.

Vi är medlemmar i Svensk Solenergi

Seneriga är aktiv medlem i Svensk Solenergi, en branschförening med cirka 280 medlemsföretag. Tillsammans representerar vi den svenska solenergibranschen. Genom att skapa opinion och påverka beslutsfattare arbetar vi för att utveckla solenergin i Sverige.

Vill du bli kund hos oss?

Registrera dig på 2 minuter!

Följ oss

Education Template