Simuleringsprgramvaror
(PV-Sol o Helioscope)

 

Solcellsbranschen i Sverige är på stark uppgång och konkurrensen mellan olika tekniska lösningar på marknaden är hård. Det är därför viktigt för en projektör inom solenergi att kunna generera korrekta underlag för att sina kunder skall ta rätt investeringsbeslut och kunna visa en produktionsberäkning.

Kursinnehåll

Helioscope är en marknadsledande programvara för simulering och dimensionering av solcellssystem. I kursen går man igenom 3D-design av solcellssystem.  Kursen går igenom visualisering och solcellsanläggningar i olika terränger (markmontage, takmontage och integrerat). I kursen lär sig kursdeltagaren att analysera simuleringsresultatet i form av en rapport samt lär sig jämföra olika typer av växelriktartopologier (optimerade och o-optimerade system). Fokus kommer läggas på kursdeltagarens förståelse av olika systemdesigner och deras för- och nackdelar.

Kursmål

Efter genomförd kurs skall kursdeltagaren:

  • Kunna designa enklare system i Helioscope
  • Generera projektrapporter
  • Genomföra skugganalys
  • Projektera elektrisk design med växelriktare och strängar

Efter genomförd kurs

Efter kursens genomförande erhåller kursdeltagaren som varit närvarande vid samtliga kurstillfällen ett kursdiplom.

Kursupplägg

Kursen genomförs under en heldag. Efter anmälan får kursdeltagaren kursmaterial som innehåller vissa förberedelser (bl.a. instruktioner om programlicens och instuderingsmaterial). Efter den genomförda kursdagen hålls ett slutseminarium ca 3 veckor efter kursen där kursdeltagarna går igenom några case som på egen hand genomförts efter kursdagen.

Pris

Priset är 5000kr/person.

Boka

Fyll i formuläret nedan för att boka denna kurs!

Nyfiken? Tim kontaktar dig

Det kan låta klyschigt men livet är ett långt lärande. Att hålla sig uppdaterad är inte bara viktigt för den personliga utvecklingen utan också för din business. Att hålla sig uppdaterad i en så föränderlig marknad så som solcellsmarknaden är A & O! Vi ses på nästa utbildningstillfälle, varmt välkommen!

Fråga Tim

3 + 10 =

Korta frågor med Tim:

Tim, berätta lite om dig själv och hur kommer det sig att du sysslar med utbildningar?

Min bana började på KTH där jag läste ett civilingenjörsprogram som kombinerade lärarstudier med civilingenjörsstudier. Jag tog tyvärr inte någon lärarexamen utan jag hamnade på ett program med inriktning inom elkraftteknik. Det var det som fick in mig att jobba med förnybar energi. Passionen för att undervisa har jag dock kvar!

Berätta mer om utbildningskonceptet du utvecklat på Senergia

Vi försöker hålla flera olika typer av utbildningar som riktar sig in mot både de mer praktiska yrkesgrupperna så som elektriker och takmontörer. Sen har vi lite mindre tekniska utbildningar som riktar sig in emot försäljning av solceller eller rena inspirationsföreläsningar. Sen har vi ju våra YH-kurser, där följer vi en redan förutbestämd kursplan. Vi har både platsbaserade utbildningar men också distanskurser.

Om någon installatör eller likande läser det här och är intresserad av att deltaga på en Senergia-utbildning, hur skall man göra då?

Det enklaste är att följa länken i det rullande undervisningsschemat, där hittar ni vilka utbildningar som är inplanerade och på gång. Har ni egna önskemål och önskar en skräddarsydd utbildningsdag kan ni höra av er, jag besöker er gärna och utbildar dig och/eller dina anställda.

Kontakta oss

Stockholm
Gustav III:s Boulevard 1 b
169 72 Solna
Sverige

Helsingfors
Bulevardi 30 B 1
00120 
Helsingfors
Finland

Oslo
Edvard storms gate 2
0166 Oslo
Norge

+46 08-211 000