Solcellsmontörsutbildning – fortsättningskurs

 Fortsättningskursen för solcellsmontrörer går på djupet med de rådande regelverket och bestämmelserna kring solcellsintallationer. Utbildningen har sin utgångspunkt i Solceller Råd och regler för elinstallationen (SEK Handbok 457 Utgåva 1) samt Elinstallationsreglerna (SS 436 40 00, utgåva 3).

Kursinnehåll

Kursen går igenom de senaste dokumenten från Svensk Elstandard. Kursen fokuserar på de montageregler och krav som ställs på en solcellsanläggning idag. Fokus ligger på att

Kursmål

Efter genomförd kurs skall kursdeltagaren:

  • Förstå EMC och hur den kan minskas
  • Funktion och skyddsjordning
  • Kabelförläggning
  • Varselmärkning

Efter genomförd kurs

Efter kursens genomförande erhåller kursdeltagaren som varit närvarande vid samtliga kurstillfällen ett kursdiplom.

Kursupplägg

Kursen är en heldagskurs och förutsätter att man genomgått Senergias grundkurs gällande montage av solpaneler

Pris

Kostnaden för att delta i kursen är 8000kr ex moms. Kostnadsersättning för resa tas ut.

Boka

Fyll i formuläret nedan för att boka denna kurs!

Nyfiken? Tim kontaktar dig

Det kan låta klyschigt men livet är ett långt lärande. Att hålla sig uppdaterad är inte bara viktigt för den personliga utvecklingen utan också för din business. Att hålla sig uppdaterad i en så föränderlig marknad så som solcellsmarknaden är A & O! Vi ses på nästa utbildningstillfälle, varmt välkommen!

Fråga Tim

13 + 2 =

Korta frågor med Tim:

Tim, berätta lite om dig själv och hur kommer det sig att du sysslar med utbildningar?

Min bana började på KTH där jag läste ett civilingenjörsprogram som kombinerade lärarstudier med civilingenjörsstudier. Jag tog tyvärr inte någon lärarexamen utan jag hamnade på ett program med inriktning inom elkraftteknik. Det var det som fick in mig att jobba med förnybar energi. Passionen för att undervisa har jag dock kvar!

Berätta mer om utbildningskonceptet du utvecklat på Senergia

Vi försöker hålla flera olika typer av utbildningar som riktar sig in mot både de mer praktiska yrkesgrupperna så som elektriker och takmontörer. Sen har vi lite mindre tekniska utbildningar som riktar sig in emot försäljning av solceller eller rena inspirationsföreläsningar. Sen har vi ju våra YH-kurser, där följer vi en redan förutbestämd kursplan. Vi har både platsbaserade utbildningar men också distanskurser.

Om någon installatör eller likande läser det här och är intresserad av att deltaga på en Senergia-utbildning, hur skall man göra då?

Det enklaste är att följa länken i det rullande undervisningsschemat, där hittar ni vilka utbildningar som är inplanerade och på gång. Har ni egna önskemål och önskar en skräddarsydd utbildningsdag kan ni höra av er, jag besöker er gärna och utbildar dig och/eller dina anställda.

Kontakta oss

Stockholm
Gustav III:s Boulevard 1 b
169 72 Solna
Sverige

Helsingfors
Bulevardi 30 B 1
00120 
Helsingfors
Finland

Oslo
Edvard storms gate 2
0166 Oslo
Norge

+46 08-211 000