Utbildning 

Kommande utbildningar

[wfea layout="grid" limit="20" length="30" long_description="true" readmore_text="Läs mer »" booknow="false"]

Utbildning har en central roll i solenergibranschen.

Utbildning har en central roll i solenergibranschen. Vare sig det handlar om att utbilda sig inom nya produkter och tjänster eller att lära sig det mest grundläggande om solenergi har Senergia en utbildning som passar dig.  

Senergia erbjuder ett brett program av utbildningar så det spelar ingen roll om du är en erfaren projektör, hållbarhetschef eller bara vill lära dig mer om solenergins möjligheter, lösningar och utmaningar. Håll utkik i vår kalender och registrera dig för nästa utbildning.

Vi erbjuder specialiserade utbildningar:

  • Solcellsmontörsutbildning – introduktionskurs
  • Solcellsmontörsutbildning – fortsättningskurs
  • Projektörsutbildning – grundkurs
  • Solelelektriker – introduktionskurs
  • Simuleringsprgramvaror (PV-Sol o Helioscope)

Yrkeshögskoleutbildning


Senergia driver tillsammans med TUC Sweden yrkeshögskoleutbildningar.

Bland annat den ett och ett halvt år långa Soleltekniker på 310 YH-poäng. I utbildningsprogrammet utbildas framtidens projektörer. Senergia ansvarar för vissa program och där lägger studenterna sin grund innan de äntrar solcellsmarknaden. De utbildas i solcellsanläggningarnas tekniska komponenter, projektledning, ekonomisk analys samt upphandling. Allt med inriktning på solenergi.

Vi på Senergia är stolta över att vara en del i utbildningen och är glada för att dela med oss av den erfarenhet vi har till de duktiga studenterna. Vill du veta mer kan du gå in på www.tucsweden.se.

Skräddarsydd företagsutbildning

Senergias kund har bokat en skräddarsydd utbildning för att höja sin tekniska kompetens och utveckla sitt erbjudande.

Hör av dig om du vill utbilda ditt företag. Vi hjälper dig med upplägg och genomförande. Vi kommer gärna till dig och utbildar.

Senergia erbjuder kurser inom:

Projektering

Försäljning av solceller

Montage och installation av solpaneler

Installation och konfiguration av växelriktare

Korta frågor med Tim:

Tim, berätta lite om dig själv och hur kommer det sig att du sysslar med utbildningar?

Min bana började på KTH där jag läste ett civilingenjörsprogram som kombinerade lärarstudier med civilingenjörsstudier. Jag tog tyvärr inte någon lärarexamen utan jag hamnade på ett program med inriktning inom elkraftteknik. Det var det som fick in mig att jobba med förnybar energi. Passionen för att undervisa har jag dock kvar!

Berätta mer om utbildningskonceptet du utvecklat på Senergia

Vi försöker hålla flera olika typer av utbildningar som riktar sig in mot både de mer praktiska yrkesgrupperna så som elektriker och takmontörer. Sen har vi lite mindre tekniska utbildningar som riktar sig in emot försäljning av solceller eller rena inspirationsföreläsningar. Sen har vi ju våra YH-kurser, där följer vi en redan förutbestämd kursplan. Vi har både platsbaserade utbildningar men också distanskurser.

Om någon installatör eller likande läser det här och är intresserad av att deltaga på en Senergia-utbildning, hur skall man göra då?

Det enklaste är att följa länken i det rullande undervisningsschemat, där hittar ni vilka utbildningar som är inplanerade och på gång. Har ni egna önskemål och önskar en skräddarsydd utbildningsdag kan ni höra av er, jag besöker er gärna och utbildar dig och/eller dina anställda.

Nyfiken? Tim kontaktar dig

Det kan låta klyschigt men livet är ett långt lärande. Att hålla sig uppdaterad är inte bara viktigt för den personliga utvecklingen utan också för din business. Att hålla sig uppdaterad i en så föränderlig marknad så som solcellsmarknaden är A & O! Vi ses på nästa utbildningstillfälle, varmt välkommen!

Fråga Tim

9 + 5 =

Kontakta oss

Stockholm
Gustav III:s Boulevard 1 b
169 72 Solna
Sverige

Helsingfors
Bulevardi 30 B 1
00120 
Helsingfors
Finland

Oslo
Edvard storms gate 2
0166 Oslo
Norge

+46 08-211 000