Investor relations

Senergia är en partner för installatörer inom solenergi, elbilsladdning och energilagring. Vi erbjuder produkter för trygg och snabb leverans från ledande tillverkare. Senergia driver även marknadsledande kompetensutveckling genom utbildning och certifieringar för branschen. Från order och teknisk support till trygga och snabba leveranser är Senergia en pålitlig partner.

Kraftig tillväxt

Senergia är genom sina bolag Senergia AB, Senergia Charge AB, Senergia AS och Senergia Suomi Oy en ledande specialiserad nordisk distributör inom förnybar energi. Bolagen förser sedan 2018 den nordiska marknaden med systemlösningar och produkter inom solenergi, elbilsladdning och energilagring samt högkompetent teknisk rådgivning. Senergia är också drivande i att utbilda den svenska energimarknaden i integrationen av solenergi, elbilsladdning och energilagring genom skräddarsydda utbildningar och framtagande av certifieringar. Med lokala kontor och lager i Sverige, Finland och Norge erbjuder Senergia trygga och snabba leveranser med en hög servicegrad till sina kunder. Senergia har en tydlig plan att fortsätta växa genom lönsam etablering och genom att stärka det lokala erbjudandet till sina kunder.

SenergiaMap23

Styrelse

bengt

Bengt Ottosson

Bengt Ottosson är före detta VD och produktions- och distributionsdirektör på Expressen. I rollen satt han även i ett antal verksamhetsrelaterade styrelser. Innan dess var han bland annat VD på Kvällstidingsbolaget.

Bengt är ordförande i Medieföretagen och styrelseledamot i Almega, Svenskt Näringsliv, verksamhetsstyrelsen i Svenskt Näringsliv, logistikföretaget Tidsam och bemannings- och rekryteringsbolaget First Reserve.

1516540171027

Anders Wennberg

Anders Wennberg har 26 års erfarenhet av kapitalförvaltning och finansbranschen. Anders började sin karriär på Investor AB, där han jobbade både med kärninnehaven och venture capital. Därefter bytte Anders till fondbranschen och har arbetat under nästan 20 år på fondbolag, först analytiker och sedan förvaltare. Under denna tid har han jobbat på hedgefonden RAM One, hedgefonden Zenit hos Brummer och Partners samt hos Catella / Case Fonder. Nu är Anders tillbaka på investmentbolag, och idag arbetar han på Öresund och är Öresunds representant i Senergias styrelse. Anders kommer att tillföra Senergia erfarenhet om kapitalmarknaden, finansiering och sifferanalys.

ketil

Ketil Thorsen

Ketil Thorsen har lång erfarenhet från internationella bolag i oljebranschen och har jobbat för bland annat Royal Dutch Shell, Accenture, CEO för installationsföretaget Bravida i Norge, detaljhandelsbolagen Grensemat og KBÄ i Sverige och Preem Norge AS.

Ketil är styrelseordförande i Eurowag (Czech Republic), Recyctec AB (Sverige) och styrelseledamot i Thermosaver AS (Norge).

tim-ljunggren

Tim Ljunggren

Civ. ing. elkraftteknik (KTH) och ekon. kand. finans (Stockholms Universitet) är CTO och utbildningsansvarig hos Senergia. Tim medverkar flitigt i solcellsdebatten och är författare av två handböcker (Senergias Montagehandbok & Senergias Handbok i Solcellsteknik).

Tim sitter även med i branschföreningen Svensk Solenergis tekniska kommitté

thomaslithner

Thomas Lithner

Delägare och CEO på Senergia. Thomas är entreprenör och grundare av Struktur Svenska kontor och Ledamot i Nordic Light Capital.

download

Mikaela Sundberg

Många års internationell affärserfarenhet som ledare för internationella team inom bl.a. industri, grön energi och professionella tjänster.

Nuvarande position som konsult på Egon Zehnder (chefsrekrytering). Deltog i uppbyggandet av Senergia som ledande nordisk distributör genom positioner som COO på Senergia. Tidigare positioner, handelsrepresentant för Sverige i Danmark på Business Sweden i Köpenhamn, konsultfirman PwC (Price Waterhouse Cooper) och A.P. Möller Maersk.

Ledelsesgruppe

thomaslithner

Thomas Lithner

CEO

Antonobrink

Anton Öbrink

COO

adamleven

Adam Levén

CFO

tim-ljunggren

Tim Ljunggren

CTO

simsonjakobsson

Simson Jakobsson

CEO, Norge

LauriVannas

Lauri Vannas

CEO, Finland

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Solverwp- WordPress Theme and Plugin