Investor relations

Välkommen till

Senergia är genom sina bolag Senergia AB, Senergia Charge AB, Senergia AS och Senergia Suomi Oy Nordens ledande specialiserade grossist inom hållbar energi. Senergia förser sedan 2018 den Nordiska marknaden med ledande produkter inom solenergi, elbilsladdning och energilagring och högkompetent teknisk rådgivning. Senergia är också drivande i att utbilda den svenska energimarknaden i integreringen av solenergi, elbilsladdning och energilagring genom skräddarsydda utbildningar och framtagande av certifieringar. Med lokal personal och lokala lager i Sverige och Finland erbjuder Senergia trygga leveranser och en hög servicegrad. 

Ett bolag i kraftig tillväxt

Senergia grundades 2014 och är idag en ledande aktör på den nordiska marknaden med bolag, medarbetare och lager i Sverige, Finland och Norge. Senergia specialiserar sig sedan 2018 på att vara en partner för installatörer inom solenergi, elbilsladdning och energilagring. Senergia genomför inga egna installationer utan leverar ett stabil flöde. Företaget erbjuder också marknadsledande kompetensutveckling genom utbildning och certifieringar för installatörer och andra marknadsaktörer.


Senergia är i ständig utveckling med en tydlig tillväxtplan – stärka det lokala erbjudandet på befintliga marknader och fortsätta att växa internationellt genom lönsam lokal etablering.


Sedan starten 2018 har verksamheten vuxit från de 3 grundarna till att idag omfatta ett 40-tal dedikerade medarbetare.


På 4 år har företagets omsättning vuxit från 7 MSEK till närmre 700 MSEK och genererar idag en stabil lönsamhet.

SenergiaKartamedvitny

VD har ordet

Thomas_lithner

Thomas Lithner

Senergia och hela solenergimarknaden befinner sig nu i en mycket gynnsam position. Volatila och höga elpriser driver marknaden. Skattesubventioner i Norge har öppnat den norska marknaden på vid gavel. Det ökande antalet elbilar erfordrar nya och infrastrukturella lösningar för laddning. Uppmärksamheten om brister i elproduktionen och eldistribution är underliggande drivkrafter hos många konsumenter, dvs för våra kunders kunder. För Senergia Charge AB – elbilsladdning, vårt senaste affärsområde är vi bara i början. Vi har hittat formen och är nu i läge att bygga partnerskap med nya kontakter. Kort och gott – att leverera lösningar och att sälja massor med laddare.

Styrelse

bengt

Bengt Ottosson

Bengt Ottosson är före detta VD och produktions- och distributionsdirektör på Expressen. I rollen satt han även i ett antal verksamhetsrelaterade styrelser. Innan dess var han bland annat VD på Kvällstidingsbolaget.

Bengt är ordförande i Medieföretagen och styrelseledamot i Almega, Svenskt Näringsliv, verksamhetsstyrelsen i Svenskt Näringsliv, logistikföretaget Tidsam och bemannings- och rekryteringsbolaget First Reserve.

charlotte

Charlotte Hansson

Charlotte Hansson har lång erfarenhet av transport och logistikbranschen som VD i MTD i Sverige och Jetpak Sverige samt andra ledande befattningar, från Danzas ASG Eurocargo. Charlotte har dessutom 10 års erfarenhet inom Life Science/Biotech.

Charlotte är styrelseordförande i Orio AB och Link Top Holding A/S samt ledamot i Bergman & Beving AB, DistIT AB, Green Cargo AB, Probi AB och Stena Trade & Industry AB.

ketil

Ketil Thorsen

Ketil Thorsen har lång erfarenhet från internationella bolag i oljebranschen och har jobbat för bland annat Royal Dutch Shell, Accenture, CEO för installationsföretaget Bravida i Norge, detaljhandelsbolagen Grensemat og KBÄ i Sverige och Preem Norge AS.

Ketil är styrelseordförande i Eurowag (Czech Republic), Recyctec AB (Sverige) och styrelseledamot i Thermosaver AS (Norge).

tim-ljunggren

Tim Ljunggren

Civ. ing. elkraftteknik (KTH) och ekon. kand. finans (Stockholms Universitet) är CTO och utbildningsansvarig hos Senergia. Tim medverkar flitigt i solcellsdebatten och är författare av två handböcker (Senergias Montagehandbok & Senergias Handbok i Solcellsteknik).

Tim sitter även med i branschföreningen Svensk Solenergis tekniska kommitté

Thomas_lithner

Thomas Lithner

Delägare och CEO på Senergia. Thomas är entreprenör och grundare av Struktur Svenska kontor och Ledamot i Nordic Light Capital.

Ledningsgrupp

Thomas_lithner

Thomas Lithner

CEO

download

Mikaela Sundberg

VP

ADAM

Adam Levén

CFO

tim-ljunggren

Tim Ljunggren

CTO

Antonobrink

Anton Öbrink

COO

simsonjakobsson

Simson Jakobsson

CEO, Norge

LauriVannas

Lauri Vannas

CEO, Finland

Följ oss

Education Template