Senergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst tillsammans med Flower

Senergia och Flower ger ett kraftfullt bidrag till den gröna energiomställningen genom att kombinera flexibilitets- och stödtjänster för effektivare utnyttjande av elsystemet. Flowers teknik möjliggör att flexibla resurser i elsystemet aggregeras och optimeras för att på bästa sätt bidra till ökad lönsamhet för dig som investerat i ett energilager. 

 

Genom samarbete mellan Senergia och Flower får solcellsinstallatörer tillgång till produkten Flower Hub, med mjukvara som med hjälp av AI styr batteriets i- och urladdning. Flowers unika mjukvara optimerar batterier på flera marknader samtidigt (multimarknasoptimering) vilket maximerar återbetalningen (ROI) för den som investerar i ett energilagringssystem. Med den nya optimeringstjänsten kan elsystemet snabbt balanseras när efterfrågan på elektricitet varierar vilket gynnar både konsumenter och grön elproduktion. 

 

”Genom att kombinera Flowers mjukvara och Senergias hårdvara från marknadsledande tillverkare av energilagringslösningar öppnas nya möjligheter för vårt nätverk av installatörer. För slutkunden och tillika batteriägaren blir investeringskalkylen mycket fördelaktig vilket främjar investeringar i både solenergi och batterier”, säger Tim Ljunggren, CTO och medgrundare av Senergia. 

 

Flowers utvecklade programvara och statistiska modeller gör det möjligt för bland annat solenergianläggningar med batterier att aktivt delta i elsystemet. Flower är godkänd av Svenska Kraftnät som leverantör av stödtjänster.  

 

”Från starten har samarbetet med Senergia visat på en gemensam vilja att skapa grymma produkter som möjliggör energiomställningen. Kombinationen av Senergias och Flowers kunskap bäddar för en stark plattform att åstadkomma mycket med. Flower har genomgående uppskattat Senergia som en kunnig och ledande partner inom grossistledet med en bred bas av installatörer samt deras fokus på att utbilda marknadens aktörer i takt med att marknaden förändras. För oss är det ett win-win-win-partnerskap med Senergia, installatören och slutkunden säger John Diklev, CEO & grundare av Flower.  

 

Läs mer om Senergias nya kompensationstjänst på: https://senergia.se/flower-x-senergia/ 

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Solverwp- WordPress Theme and Plugin