Flower X Senergia

”Genom att kombinera Flowers mjukvara och Senergias hårdvara från marknadsledande tillverkare av energilagringslösningar öppnas nya möjligheter för vårt nätverk av installatörer. För slutkunden och tillika batteriägaren blir investeringskalkylen mycket fördelaktig vilket främjar investeringar i solenergi och batterier” – Tim Ljunggren, CTO och medgrundare av Senergia.

Vilka är Flower?

Registrera dig som Flower Partner

Flowers multimarknadsoptimering

Flower Maximerar värdet ur ditt energilager

Flower & Senergia möjliggör smart styrning utav batterier

Genom samarbete mellan Senergia och Flower får solcellsinstallatörer tillgång till Flowers mjukvara som med AI och maskininlärning styr batteriets i- och urladdning. Flowers unika mjukvara optimerar batterier på flera marknader samtidigt (multimarknadsoptimering) vilket maximerar återbetalningen (ROI) för den som investerar i ett energilagringssystem. Med den nya flexibilitetstjänst kan energisystemet snabbt balanseras när efterfrågan på elektricitet varierar vilket gynnar både konsumenter och grön elproduktion.

Ansök om att bli installatörspartner

3 steg för slutkund

1

Registrering

Installatör bjuder in slutkund till Flower Hub-portalen, som registrerar sig och påbörjar elavtalsbyte till Flower egna elavtal (inga egna elavtal möjliga).

2

Installation

Installatör installerar Flower Hub och batteri hos slutkunden. Installatören driftsätter Flower Hub genom att scanna QR-koden och följa guiden. Detta kopplar samman Flower Hub och betterisystemet.

3

Ersättning

Batteriet aggregeras inom Flowers platform, och genererar intäkter från stödtjänster

Tjäna pengar på ditt batteri

Som villaägare kan du genom att koppla på smarta tjänster tjäna pengar med ditt batteri genom att stabilisera elnätet.

XL

15 kW & 30 kWh

L

10 kW & 20 kWh

M

7 kW & 14 kWh

55 800 SEK/år*

37 200 SEK/år*

26 040 SEK/år*

*Ersättningen är baserad på Flowers nuvarande ersättningsnivå och är beroende på fabrikat, till konsument (310kr/kW per månad). Ersättningen baserar sig på flowers officiella lista (uppdateras kvartalsvis): www.flower.se/hub/

Villaägare?

Har du redan ett batteri och letar aggregator
Kontakta oss så hjälper vi dig.

Flower Hub-kompabilitet

Växelriktare Batteri Flower
Huawei M1
Huawei LUNA2000 S0
SAJ H2
SAJ B2

*Listan uppdaterad 2024-06-30
För senaste kompatibilitet, se Flowers kompatibilitetslista

Flower Hub-kompatibla batterisystem

SAJ B2

SAJ är ett välkänt företag som erbjuder ett brett spektrum av hybridväxelriktare med olika effektnivåer från 3 kW till 10 kW. Växelriktarna är kapabla att effektivt omvandla likström till växelström.

 

Dessa mångsidiga växelriktare är också utformade för att samarbeta med SAJ B2-batteriserien, som kommer i olika storlekar från 10 kWh till 200 kWh. Dessa batterier är mångsidiga, säkra och tillförlitliga och ger ett oavbrutet strömförsörjning för företag, hem och andra applikationer.

 

SAJ växelriktare och batterisystem har stöd för ö-drift med UPS-funktionalitet, vilket innebär att vid strömavbrott kan växelriktaren fortsätta leverera.
De är staplingsbara, lätt skalbara och kan rymma flera växelriktarsystem för att möta dina energikrav. Tillsammans ger SAJ hybridväxelriktare och B2-batterisystem en robust och kostnadseffektiv lösning för dina energibehov.

 

Huawei Luna

Huawei är globalt känd som den största tillverkaren av växelriktare och har ett mycket skalbar batterisystem. Det erbjuder två kompatibla serier av växelriktare – M1 (3-10 kW) och MB0 (12-25 kW) för olika behov. Förutom växelriktare tillhandahåller varumärket även batterisystem som kan byggas från 5-30 kWh med S0-serien och upp till 7-84 kWh med den nya S1-serien, som kommer att lanseras under 2024.

 

Höjdpunkten för dessa Huawei-batterimoduler är inkorporeringen av ett 4-nivå säkerhetssystem tillsammans med inbyggd batterimoduloptimering. Denna optimeringsfunktion underlättar unik kontroll av varje batterimodul, hjälpt av en matchande DC/DC-omvandlare. Denna innovativa teknologifunktion har utvecklats för att göra batterisystemet mycket skalbart och redo för framtiden, för att möta de växande behoven hos en fastighet. Så om du letar efter en intelligent och effektiv batterisystemlösning, har Huawei dig täckt med sin serie av toppmoderna produkter som lovar en oöverträffad upplevelse och driftsäkerhet!

Senergia Play

Senergia Play träffar aggregatorn Flower VD John Diklev. Flower har en plattform (Power Refinery) som använder resurser i elnätet så som batterier, elbilsladdare och solcellsparker och styr dessa på ett sätt så att elnätet stabiliseras och man genererar pengar till anläggningsägarna. Häng med på ett samtal om elnätets utmaningar, frekvensmarknader och hur vi håller balansen i framtidens elsystem.

Vad är Flower Hub?

Flower Hub är länken mellan din växelriktare och Flowers Power Refinery Platform. Flower huben kommunicerar med ditt batteri och styr iladdning och urladdning för att delta på frekvensmarknaden.

Vad är Flower Hub?

Flower Hub är länken mellan din växelriktare och Flowers Power Refinery Platform. Flower huben kommunicerar med ditt batteri och styr iladdning och urladdning för att delta på frekvensmarknaden.

FAQ

Du fyller i formuläret och registrerar ditt intresse.
Fyll i detta kontaktformulär så sätter Senergia dig i kontakt med en lokal Flower Partner i ditt område.

Flower Hub är en industridator som används för att kommunicera med växelriktaren och batteriet. Flower Hub skickar kommandon hur batteriet skall styras (exemeplvis i- och urladdning). Flower Hub ansluts med internetkabel till samma nätverk som växelriktaren är installerad på. Om 4G nätverk används kan en router användas för att dela internetanslutning mellan Flower Hub och Växelriktaren.

Den köps direkt via Senergias webshop (gäller endast registrerade installatörer). https://b2b.senergia.se/batteries/flower

Nej, Flower tar över all styrning och optimerar batteriets i och urladdning

Man betalar för sin köpta och sålda el precis som vanligt. Det är batteriägaren som både betalar för hushållets konsumtion (inklusive batteriets laddning), och får betalt för sin produktion (solcellsproduktion eller urladdning av batteriet). Med Flowers elavtal har vi dock försökt göra det så enkelt som möjligt, eftersom Flower inte är intresserade av att tjäna pengar på det. Rent konkret betalar man 3,99 öre/kWh i påslag för konsumtion, och säljer till spotpriset. Flower har ingen månadsavgift eller bindningstid, utan endast 1 månads uppsägningstid. Även fast man som slutkund betalar för elen som konsumeras vid en stödtjänstaktivering (t.ex. FCR-D ned), är det i regel väldigt korta aktiveringar så kostnaden för den elen är försumbar i jämförelse med ersättningen för att ha levererat stödtjänsten.

Se vår FAQ film

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och ger dig svaren

Senergias Batteriguide

Ladda hem Senergias batteriguide där du kan läsa mer om de olika batterilagringslösningarna som
Senergia erbjuder

Bli vår installatörpartner idag!

Registrera dig snabbt och enkelt i vår webbshop!

Senergia AB

Norrtullsgatan 15

113 29, Stockholm
+46(0)8 211 000

Följ oss

Solverwp- WordPress Theme and Plugin